meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Verwacht in juli

maandag 27 juni 2016

Verwacht in juli


De vakantieperiode is altijd wat rustiger wat betreft het verschijnen van nieuwe boeken. Qua thrillers heb ik er voor mezelf twee kunnen vinden die ik graag wil lezen, voor de YA is dat  ruim het dubbele.

Dood de engel van Sandrone Dazieri verschijnt op 18 juli bij uitgeverij Xander en is het tweede deel met politieagente Colomba en de briljante gedragsdeskundige Dante. Het eerste deel, Dood de vader, heb ik gelezen en vond ik supergoed. Vooral de getraumatiseerde Dante is een boeiende hoofdpersoon en samen vormen ze een interessant duo.

Na de brand van Jane Casey is alweer de zesde Maeve Kerrigan en dit boek verschijnt op 28 juli bij Ambo|Anthos.

Dan de YA's: drie vervolgdelen en een begin van een nieuwe serie. Erfgenaam van vuur is de slotakte in de Glazen troon trilogie. Ik heb ze nog niet gelezen, dan kan ik straks de hele trilogie in één keer lezen. Verschijnt 4 juli bij De Boekerij.

Rick Yancey besluit zijn trilogie na de 5de golf en De oneindige zee  met De laatste ster. Ik heb beide gelezen en wacht echt op het slotdeel, het zijn supergoede boeken. Verschijnt 12 juli bij uitgeverij A.W. Bruna.

De jacht is het vervolg op The Cage dat vorig jaar verscheen. Ik heb dit gelezen, was matig enthousiast en ben dus benieuwd waar deze opvolger heen gaat. Het verschijnt 14 juli bij Unieboek|Het Spectrum.

Het meest kijk ik uit naar Hof van mist en woede van Sarah J. Maas, het vervolg op Hof van doorns en rozen dat ik nog maar pas geleden las. Aangezien in het eerste deel de wereld  van Feyre en Tamlin al uitgebreid is neergezet verwacht ik in deel twee toch wel behoorlijk                                  
wat actie.


Dat was het voor aankomende maand. Heb ik nog iets van mijn lijst gelezen voor deze maand? Ja! Ik heb Zomermeisjes van Jobien Berkouwer mogen lezen voor de #hebbanbuzz en Het vervloekte huis van Lydia van Houten voor Vrouwenthrillers. Wisseling van de wacht van Stephen King ben ik nu aan het lezen en Verbroken van Karin Slaughter (gesigneerd, yay) ligt al te wachten.
En het beste van alles is dat ik over twee weken vakantie heb, kan ik mooi mijn aantal gelezen boeken voor de Reading Challenge wat opvijzelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten