meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Recensie Karin Slaughter - Verborgen

maandag 18 juli 2016

Recensie Karin Slaughter - Verborgen

Summary Is Verborgen het wachten waard geweest? Recensie op blog
Karin Slaughter Verborgen
De nieuwe Will Trent/ Sara Linton thriller, één waar velen naar hebben uitgekeken. Na Veroordeeld en Mooie meisjes worden de fans eindelijk beloond voor het lange wachten.

Is Verborgen dat wachten waard geweest?

Karin Slaughter - Verborgen (The Kept Woman)
uitgeverij Harper Collins
477 blz
Plaats delict in de nieuwste Karin Slaughter, Verborgen, is een oud pakhuis dat wordt omgebouwd tot een grootse nachtclub. Will, Faith en Sara, die deel uitmaakt van het forensisch team, treffen het lijk aan van Dale Harding, een foute ex-agent. Behalve zijn lijk bevat de Pd ontzettend veel sporen en staat er ook nog een uitgebrande auto voor de deur. Een pistool dat wordt gevonden staat op naam van Angie Polaski, Will’s jeugdvriendin en op papier nog steeds zijn vrouw. De nachtclub in wording leidt naar basketbalspeler Marcus Rippy, waarvan de naam alleen al Will op scherp zet. Enige tijd geleden heeft Will geprobeerd deze ster te laten vervolgen voor verkrachting, maar een team topadvocaten en veel geld maakten dit onmogelijk. Hoe staan Rippy, Harding en Angie met elkaar in verband? Er wordt veel bloed gevonden in het pand en na reconstructie van eventuele gebeurtenissen lijkt het erop dat Angie wellicht ernstig gewond is geraakt. Dit raakt Will enorm en zet zijn relatie met Sara onder hoogspanning.

Het laatste Sara Linton en Will Trent boek dateert uit 2013. Na de standalones Veroordeeld en Mooie meisjes keert Karin Slaughter weer terug naar haar vertrouwde seriepersonages. Beide waren prima thrillers, maar elke Slaughter fan zal dolgelukkig zijn om weer een Sara/Will boek in handen te hebben. En zal ook zeker niet teleurgesteld worden met Verborgen. Het is zoals het altijd is, gewoon heel erg goed. Stevige actie, plotwendingen, een sterk verhaal en uitgewerkte geloofwaardige karakters. Ik ontdekte de boeken van Karin Slaughter pas vrij laat, dus kon ik me wekenlang onderdompelen totdat ik was bijgelezen. En vanaf dat moment is het elke keer weer wachten totdat het volgende boek verschijnt.

Sara Linton is nooit mijn favoriete personage geweest; ze is altijd wat te braaf en rechtschapen geweest voor mij. En in Verborgen komt ze er wel heel bekaaid vanaf. Er is duidelijk geen hoofdrol weggelegd voor haar in dit boek, maar haar hoofd komt dit keer zelfs niet eens boven het maaiveld uit. Het hele boek komt ze over als onzeker, tobberig, angstig en tegenstrijdig. Ze verwijt Will dat hij niet over zijn gevoelens praat, iets dat hij ook echt niet goed kan, maar zelf durft ze zich ook niet bloot te geven aan hem. Mijn hart gaat meer uit naar de gecompliceerde karakters in Slaughters boeken, zoals Will en Lena uit de beginboeken. Ook dit keer is Karin Slaughter er weer in geslaagd een gecompliceerde hoofdpersoon overtuigend verder uit te werken. Angie Polaski is een vreselijk mens, kwaadaardig en egoïstisch. Nu de lezer meer over haar achtergrond te weten komt is ze lang zo zwart wit niet meer. De keuzes die ze maakt zijn nog steeds afschuwelijk, maar nu wel begrijpelijk.

Wanneer je houdt van haar manier van schrijven en niet al te teerhartig bent, kun je Karin Slaughters boeken blind kopen. Verborgen is weer top, zoals al haar boeken. Ik denk dat de Queen of Crime niet eens een slecht boek zou kunnen schrijven, al zou ze het willen.
Karin Slaughter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten