meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Verwacht in september

zondag 28 augustus 2016

Verwacht in september

Summary Het barst weer los in september, dat wordt weer te veel te lezen en te weinig tijd.
LS, Fontein, AW Bruna, HarperCollins, Unieboek, Overamstel, De Bezige Bij

De zomerperiode is weer een beetje voorbij en meestal betekent dit dat er wat meer boeken gaan verschijnen. Voor september geldt dit zeker, er komen veel goede boeken aan, vooral YA. AW Bruna organiseert weer blogtours en ik mag er weer aan meedoen!
Ook is het weer tijd om te bekijken wat ik gelezen heb deze maand.
Bij HarperCollins verschijnt 54 minuten van Martine Nijkamp. Bijzonder is dat dit boek eerst in Amerika is verschenen en nu pas hier. Het boek gaat over een schietpartij op een middelbare school en volgt 54 minuten lang verschillende personen om zo het motief van de schutter te achterhalen.

Er verschijnen maar liefst drie boeken die ik wil lezen bij Luitingh Sijthoff volgende maand. Baby Doll is het debuut van de Amerikaanse scriptschrijver Hollie Overton, die onder andere schrijft voor de tv serie Shadowhunters. Een tiener wordt gevangengehouden in een kelder waar ze opgroeit en een dochtertje krijgt. Dan krijgt ze op een dag de kans om te ontsnappen.

Bij LS verschijnt ook het derde deel in de Lockwood & Co serie over de geestenjagers Lockwood, Lucy en George. Ik hoop dat De jongen met de lege ogen weer net zo'n spannend verhaal is als de andere twee. De wereld van loslopende geesten is -tot nu toe- niet echt specifiek uitgewerkt, maar de verhalen zijn echt superspannend en de hoofdpersonen leuk.

Het zwarte hart is het YA debuut van de Amerikaanse Stephanie Garber, het is ook het eerste deel in een nieuwe serie. De beschrijving van het boek klinkt als spannende fantasy, dus ik ben erg benieuwd.

Bedrog is het tweede boek van Abigail Haas. Het eerste, Verraad, ligt nog op mijn nog te lezen plank. Ik heb daar hele positieve reacties over gehoord en gelezen, dus wil ik er binnenkort aan beginnen. Het boek verschijnt bij Fontein uitgevers.

Er verschijnen ook twee boeken van Nederlandse auteurs: Later als ik dood ben van Ilse Ruijters en Samen van Anita Terpstra bij respectievelijk Overamstel en De Bezige Bij. Van beide auteurs heb ik eerder een  boek gelezen en daar was ik enthousiast over, dus deze staan zeker op mijn lijst.

Dan een nieuwe serie dat al direct tot de verbeelding spreekt. De Graces van de Engelse Laure Eve. De beschrijving van het boek klinkt precies als de spannende, romantische fantasy waar ik dol op ben. Ik heb het boek ook al regelmatig voorbij zien komen op de verschillende social media. Deze wil ik beslist lezen! Het verschijnt op 5 september bij Unieboek | Het Spectrum.

Stuart Neville, Het bloed kruipt, AW BrunaFrancesca Haig, Hemelvuur, AW BrunaEr verschijnen twee boeken bij AW Bruna in september waaromheen ook een blogtour wordt georganiseerd. Als eerste Hemelvuur, het tweede deel in de Fire Sermon trilogie van Francesca Haig. Ik heb het eerste deel, Vuurpreek, net uit ga direct verder in Hemelvuur, want ik mag meedoen aan de blogtour.

Ik doe ook mee aan de blogtour rond Het bloed kruipt van Stuart Neville, een Ierse auteur. Neville heeft al meerdere boeken geschreven, maar Het bloed kruipt, het eerste deel uit een serie, is de eerste die is vertaald naar het Nederlands. Dit wordt nog stevig doorlezen!

In augustus had ik geen vakantie meer en ben ik ook meer gaan werken, toch is het me gelukt om een aantal boeken te lezen gelukkig. Ik las:

Alecto van Xenia Kasper
Niet mijn familie van Anja van Biene, recensie
Vuurkind van S.K. Tremayne, recensie
Black Eyed Susans van Julia Heaberlin
Harry Potter and the Cursed Child van J.K. Rowling
Vuurpreek van Francesca Haig, recensie volgt nog.
Pussy Album van Stella Bergsma voor de Hebban leesclub, recensie volgt nog.

Op dit moment lees ik  Hemelvuur van Francesca Haig en binnenkort Het bloed kruipt voor de blogtour en ook Runa van Vera Buck voor Vrouwenthrillers. Het wordt (al)weer een drukke leesmaand!


2 opmerkingen:

  1. Vuurpreek staat al sinds het verschijnen op mijn lijstje om te lezen. Nu het vervolg deze maand uitkomt moet ik er toch echt eens aan beginnen :) super leuk dat je meedoet aan de blogtour van Hemelvuur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze allebei achter elkaar gelezen dan maar ;-) Volgende week komt mijn recensie van Hemelvuur online.

      Verwijderen