meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Bites voor Bloggers

zondag 4 september 2016

Bites voor Bloggers

Summary Ook ik mocht erbij zijn en ook ik schreef een verslag van deze superleuke avond
AW Bruna Bites voor BloggersOp 30 augustus organiseerde uitgeverij AW Bruna voor de eerste keer het event Bites voor Bloggers. Een flink aantal boekbloggers waren welkom in het prachtige pand van de uitgeverij in Amsterdam. Dankzij Lise van AW Bruna mocht ik daar ook naar toe. Voor mij was het mijn eerste event en dus reuze spannend. Gelukkig mocht ik iemand meenemen, dus vertrok ik samen met mijn collega Patricia (geen blogger, wel een leesfanaat) naar Amsterdam. Het was zo leuk dat ik vond dat ik er maar een verslagje van moest maken.


Iedereen werd persoonlijk ontvangen en kreeg een mooi clipboard uitgereikt met daarop het programma van de avond en ook nog een koptelefoon.

Bites voor bloggers programma Het was heerlijk weer, dus ook de tuin was keurig aangekleed met een lange tafel met lekkere en originele hapjes en sapjes. Met de koptelefoon werden we getrakteerd op een variatie op de silent disco. Omdat elk boek een luisterboek verdient werden er twee luisterfragmenten afgespeeld via de koptelefoons. Frans van Deursen las de proloog voor van Orphan X, de nieuwe thriller van eregast Gregg Hurwitz en Anne van Veen las een fragment uit Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe. Anne bleek ook echt aanwezig te zijn en live voor te lezen uit het boek.
Gregg Hurwitz, Alexandra Penrhyn Lowe, Affinity KonarDaarna was de avond opgedeeld in korte lezingen, waaruit een ieder kon kiezen. Drievoudig Mixed Martial Arts wereldkampioen Marloes Coenen was aanwezig om te praten over haar debuut Kracht en in een andere ruimte kon de blogger kiezen voor Alexandra Penrhyn Lowe die kwam vertellen over het derde deel in De laatste wachter serie, Nachtrijder. Na ongeveer een kwartier was er nog een tweede ronde waarbij gekozen kon worden tussen informatie over de debuutroman Mischling van Affinity Konar of een stoomcursus “Financiële detox “ van de auteurs Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden. Kers op de taart was de aanwezigheid van en het interview met de Amerikaanse auteur Gregg Hurwitz over zijn nieuwste thriller Orphan X. Het, helaas veel te korte, interview was leuk opgezet en Gregg Hurwitz bleek een geanimeerd en charmant spreker te zijn. Hierna werden royaal gevulde goodiebags uitgereikt met allerlei leuke hebbedingetjes en maar liefst drie boeken. Twee van de drie kon iedereen direct laten signeren door de aanwezige auteurs Gregg Hurwitz en Alexandra Penrhyn Lowe.Patricia en ik hebben nog even met Alexandra gekletst en ze is echt hartstikke leuk. Als extraatje zaten er in tien tassen vouchers voor de film Het meisje in de trein, waar de gelukkige blogger samen met een introducé naar toe mag. En jawel, in Patricia's tas zat zo'n voucher, dus wij gaan naar de film wanneer deze in Nederland in de bioscopen draait.

De allereerste Bites voor Bloggers was een succes en laten we hopen dat de uitgeverij dit ook zo ziet en we allemaal volgend jaar weer terug mogen komen!

AW Bruna
 
2 opmerkingen:

  1. Dat was vast een hele leuke avond. Mocht je volgend jaar weer uitgenodigd worden, dan houd ik me aanbevolen om je te vergezellen!

    BeantwoordenVerwijderen