meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Blogtour Alexandra Penrhyn Lowe - Nachtrijder

donderdag 3 november 2016

Blogtour Alexandra Penrhyn Lowe - Nachtrijder

Summary Dag 3 van de blogtour over Nachtrijder
Alexandra Penrhyn Lowe Nachtrijder AW Bruna

Het is dag 3 van de blogtour rond Nachtrijder, het derde deel in De laatste Wachter serie van Alexandra Penrhyn Lowe. Alexandra was één van de gasten op het Bites for Bloggers event dat eind augustus werd georganiseerd door de uitgever. Ze vertelde daar over Nachtrijder en ze las ook een stukje voor. Acht bloggers hebben de proefdruk ontvangen van het boek en zullen deze week hun leeservaringen beschrijven op hun eigen blog. Vandaag is de eer aan mij.
Nachtrijder is het vervolg op Sevenster dat verscheen in 2012 en Wolfsbloed vorig jaar. Aangezien het dus ruim een jaar geleden was dat ik Wolfsbloed las was ik bang dat ik niet meer helemaal helder op mijn netvlies had staan wat er allemaal was gebeurd in deze serie. Gelukkig heeft Alexandra ervoor gekozen om regelmatig even, bijna tussen de regels door, gebeurtenissen en personen aan te halen uit de vorige delen. Het duurde echt niet lang voordat ik er weer helemaal inzat en ook weer, net als bij de vorige boeken, er volledig door gegrepen werd.

In Sevenster ontdekt Eveline dat ze niet helemaal is wie ze altijd gedacht heeft dat ze was. Tijdens een spelletje glaasje draaien op een feestje schudt ze per ongeluk haar verborgen krachten wakker en is ze in staat om geesten te zien. Eveline blijkt een Wachter te zijn, net als haar overleden vader Koen Sevenster. Opeens is haar leven behoorlijk avontuurlijk en gevaarlijk geworden. Ze wordt opgenomen door de laatste overgebleven Wachters en vertrekt in Wolfsbloed naar Parijs, waar zich het opleidingsinstituut voor jonge Wachters bevindt. De Wachters bewaken oeroude geheimen die van groot belang zijn voor de balans en harmonie in de wereld. De broeders van Belial vormen een groepering die niets liever wil dan deze geheimen te vinden en te gebruiken voor hun eigen gewin. In de finale van Wolfsbloed krijgen de broeders van Belial Eveline te pakken en dreigen de mensen waar ze van houdt te doden tenzij ze de Rode poort voor hen opent. Achter deze poort bevindt zich de Wilde jacht, een groep demonen die over de aarde raast en alles zal vernietigen dat hun pad kruist. Degene die de Wilde jacht aanvoert heeft de controle en helaas voor de Wachters zijn dit nu de Broeders van Belial. Eveline heeft de jacht losgelaten en in Nachtrijder zal ze alles uit de kast moeten halen om deze nachtmerrie te stoppen.

Tijdens de presentatie van het boek op het bloggersevent vertelde Alexandra dat Nachtrijder gruwelijker en bloederiger zou zijn dan de vorige twee boeken. En dat is zeker waar, het lijkt wel alsof niets en niemand wordt gespaard en er blijft bijna letterlijk geen steen overeind. De boeken lopen mooi in elkaar over en ook Nachtrijder vormt daarop geen uitzondering. In dit boek begint Eveline zich meer te vormen. Ze begint steeds meer te ontdekken wat het nu echt betekent om een Wachter te zijn en het lukt haar steeds beter zich daarnaar te gedragen. Ze voelt zich intens schuldig dat ze de poort heeft geopend en daarmee een ramp over de wereld heeft afgeroepen en ze is nu vastbesloten haar aandeel te nemen in de strijd. Eveline is nog maar vijftien, eigenlijk nog veel te jong om een echte Wachter te kunnen zijn, maar extreme omstandigheden vragen om ongewone maatregelen. Ze heeft tenslotte haar Wachter kracht én ze is inmiddels ingewijd. Natuurlijk is Eveline nog steeds onzeker en zijn er nog zoveel dingen die ze niet weet, maar haar bereidheid om de verantwoordelijkheid op zich te nemen groeit enorm. Nachtrijder eindigt met een spectaculaire finale, dat meteen een heleboel vragen oproept, want hoe moet het nu verder? Vreselijk spijtig dat we weer een tijdje moeten wachten voordat we verder kunnen lezen.

Ik heb heel erg genoten van Nachtrijder (het had best een dikker boek mogen zijn); De laatste Wachter serie is wat mij betreft fantastische fantasy van eigen bodem. Daarnaast zijn alle drie de boeken ook nog eens prachtig om te zien!

Ik wil AW Bruna natuurlijk weer heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour.
                                  :                     :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten