meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Bella en Edward #1

donderdag 9 februari 2017

Bella en Edward #1

Summary Nieuwe rubriek op mijn blog!
Bella Dierentehuis Midden-Holland

Naast lezen, praten over boeken, schrijven over boeken en ga zo maar door heb ik nog een grote hobby: katten. Ik heb zelf altijd katten gehad, maar heb op dit moment een moeder en haar zoon. Als kind zeurden mijn zus en ik jarenlang om een kat totdat mijn ouders eindelijk overstag gingen. We kregen een kat, maar die was tijdens het socialiseren ver weg gehouden van mensen. De eigenaar dacht dat dit beter was voor de rust voor moederkat en kittens. Het resultaat was een extreem schuwe kat die nooit aangeraakt wilde worden. Laat staan op schoot komen zitten. Dat was wel een flinke teleurstelling!

Op de middelbare school deed mijn oudste dochter haar stage bij ons plaatselijke dierentehuis. Op een dag kwam ze thuis en vroeg ze of ik het niet geweldig leuk zou vinden om opvanggezin te zijn voor gevonden kittens. Dit houdt in dat je een tijdje lang gevonden kittens in je gezin opneemt zodat ze kunnen herstellen van ziektes, kunnen aansterken en vooral kunnen socialiseren. Is de klus zo goed mogelijk geklaard dan gaan ze naar de dierenarts en daarna weer terug naar het dierentehuis. Dan zijn ze klaar voor adoptie en vinden ze uiteindelijk een thuis waar ze hopelijk kunnen blijven.
Het kitten op de foto is Bella, ze is samen met haar moeder en broertje zwervend op straat gevonden. Ieder jaar weer worden er vele kittens met of zonder moeder gevonden op straat. Soms weggelopen of verdwaald, maar soms ook gedumpt.
Ik vang nu alweer bijna drie jaar kittens op en het is inderdaad leuk, tenminste, het meeste ervan. Het geeft veel voldoening en de kittens zorgen voor veel maffe situaties in huis. Door onze kat uit mijn jeugd weet ik hoe belangrijk het is voor een kitten om veel in aanraking te zijn met mensen en huiselijke geluiden.

Het kittenseizoen loopt meestal van juni tot en met september of oktober. Dat we nu nog steeds kittens hebben is vrij uitzonderlijk. Nu waren Bella en haar broertje Edward al wat ouder toen ze werden gespot door een oplettende vrijwilliger. Ze zagen er goed doorvoed uit zonder lichamelijke verwondingen. Het is duidelijk dat ze door iemand zijn verzorgd, maar helaas niet gesocialiseerd. Bella en Edward zijn nu inmiddels bijna drie weken bij ons en ondanks dat het lijkt alsof ze zich prima thuisvoelen blijven ze erg op hun hoede voor mensen. In overleg hebben we besloten dat Bella en Edward nog even bij ons blijven.
Edward Dierentehuid Midden-Holland

Dus volgende week een nieuwe update over onze bange broer en zus.

1 opmerking:

  1. Lijkt me ook heel leuk om te doen, maar ik ben al druk genoeg met mijn 2 hondenmormels.

    BeantwoordenVerwijderen