meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Bella en Edward #3

donderdag 2 maart 2017

Bella en Edward #3

Summary Hoe gaat het met de opvangkittens Bella en Edward? Update #3
Bella, Edward, kittens, Dierentehuis

In de laatste update schreef ik dat we zouden gaan overleggen over het "lot" van de kittens Bella en Edward. Inmiddels hebben we in overleg met het Dierentehuis besloten de kittens uit elkaar te halen. Dat is een moeilijke beslissing, want je wilt ze zo lang mogelijk bij elkaar houden. Aan het eind van het traject blijven ze meestal ook niet bij elkaar, maar dan zijn ze al weer wat ouder en hebben ze elkaar minder nodig.

Besloten is dat Bella zal blijven en dat Edward geplaatst zal worden in een ander opvanggezin..


Vorige week is Edward opgehaald en verblijft nu in een collega opvanggezin. Er zijn op het moment daar geen andere kittens, maar wel meerdere dieren. In tegenstelling tot mijn eigen katten, zijn de katten van Ingrid wel sociaal en dat kan voor Edward veel verschil maken. Bij mij hielden Bella en Edward elkaar bang. Schrok de één, dan dacht de ander dat er vast en zeker gevaar aan kwam. Dus Edward kan de kunst afkijken van de volwassen katten en hopelijk zullen ze zich ook wat over hem ontfermen.

En hoe is het nu met Bella? Normaal gesproken was ze al snel aan het piepen wanneer haar broertje ergens anders in huis in slaap was gevallen. Dus ik verwachtte heel wat gemiauw en gezoek van haar kant. En dat viel dus reuze mee, alleen op de eerste avond dat Edward was opgehaald liep ze wat te zoeken. De verandering in het gedrag van Bella is redelijk spectaculair. Ze zoekt ons veel meer op, wat betekent dat ze veel vaker in de huiskamer te vinden is. Ze komt wanneer we haar roepen en we kunnen haar aaien. Natuurlijk moeten we nog steeds oppassen met onverwachte bewegingen en geluiden want ze is nog steeds op haar hoede. We kunnen haar nu ook redelijk gemakkelijk oppakken en op schoot zetten, waar ze al twee keer luid spinnend is blijven liggen.

Bella opvangkitten Dierentehuis
En Edward? Ik heb dagelijks contact met zijn nieuwe gastgezin en hij verblijft nog steeds in een bench om te wennen. Hij is inmiddels al wel nieuwsgierig, reageert op geluiden en speelt. Hij wordt natuurlijk vaak benaderd door mensen (en andere katten) en dat gaat elke dag beter. Hij is ook daar nu zo ver dat hij wel geaaid wil worden.

Nu zeggen we, hadden we deze beslissing maar veel eerder genomen. Maar het blijft ingewikkeld om te beslissen wat het beste is voor een kitten  in een bepaalde situatie. Gelukkig hebben  we de beslissing genomen en pakt het tot nu toe erg goed uit. Voor mij geldt nu wel dat wanneer Bella deze stijgende lijn blijft houden, ze niet meer zo lang bij ons zal zijn. Dan is ze er "klaar"voor om een eigen vaste plek te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten