meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Recensie Mons Kallentoft - Verslaafd

maandag 8 mei 2017

Recensie Mons Kallentoft - Verslaafd

Summary Recensie Verslaafd van Kallentoft & Lutteman
Kallentoft en Lutteman Xander uitgevers


Wanneer rijke jongeren massaal zelfmoord plegen tijdens bloedige hedonistische rituelen, gaat Zack op onderzoek uit. Wat is hun motief en hoe voorkomen Zack en zijn team meerdere moorden? Zijn eerste aanwijzing: roze bambipillen, die hem naar zijn bekende plek, de onderwereld van Stockholm, voeren.

Xander uitgevers organiseerde een blogtour rond het derde deel in de Hercules-serie van het duo Kallentoft en Lutteman. Ik deed mee namens VrouwenThrillers, maar ook met mijn eigen blog. De eerste twee delen heb ik niet gelezen, dus ik was wel benieuwd of dit derde deel voor mij wel goed te volgen was.


Zack en zijn partner Deniz worden de ochtend na midzomeravond opgeroepen naar het rotseilandje Kopparkobben waar de lichamen van zes jonge mensen worden gevonden. Het is al vrij snel duidelijk dat de jongeren elkaar om het leven hebben gebracht. In eerste instantie wordt gedacht aan collectieve zelfmoord totdat bij de lijkschouwing in de lichamen een onbekende stof wordt aangetroffen. Dat het geen eenmalig incident betreft blijkt wanneer niet veel later de lichamen van drie jonge meiden worden gevonden. In de handtas van één van hen vindt de technische recherche roze pillen met een afbeelding van Bambi erop. Wie verstrekt deze pillen aan jonge mensen? En belangrijker nog: waar ligt de winst wanneer het effect van de drugs zo destructief is? Vragen waar Zack Herry en zijn team een antwoord op moeten vinden en het liefst zo snel mogelijk voordat er nog veel meer doden gaan vallen.

Werden de Bambi-pillen geproduceerd met de bedoeling om te doden, of zijn ze het resultaat van een mislukte poging een nieuwe winstgevende drug te maken?".

Verslaafd is het derde deel in de Hercules- serie van de auteurs Mons Kallentoft en Markus Lutteman. De Zweedse Kallentoft is bekend van zijn boeken met hoofdpersoon Malin Fors, waarvan merkwaardig genoeg niet alle delen zijn vertaald in het Nederlands. Ik heb zelf de eerdere delen in de Hercules-serie niet gelezen en soms bekroop me wel het gevoel dat ik wat achtergrondinformatie miste. Hoofdpersoon Zack Herry is herstellende van een flinke drugverslaving. Zijn leven is veel stabieler nu en zijn vriendin vraagt hem ten huwelijk. Zack is vastbesloten een goede, betrouwbare echtgenoot voor haar te worden en eventueel op termijn een goede vader voor hun kinderen. Toch zijn de verleidingen voor Zack nog steeds erg groot en in zijn geval extra groot aangezien zijn beste vriend een drugdealer is. Daarnaast kampt hij ook nog met een grotendeels onverwerkte en onduidelijke jeugd. Zack Herry is een sympathiek personage, zo iemand waar je geen hekel aan kunt hebben, maar soms kon ik mij niet inleven in zijn gedrag.

Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven in de derde persoon. Dit leest vlot omdat je als lezer zo continu redelijk op de hoogte bent van de vorderingen in het onderzoek. Naast deze verhaallijn loopt ook de zoektocht van Zack naar zijn verleden en dan in het bijzonder naar de moord op zijn moeder. Deze verhaallijn is duidelijk al in een eerder deel ingezet en was voor mij soms lastig te volgen. In Verslaafd komen nieuwe feiten aan het licht waardoor Zack, ondanks zijn goede voornemens, zich hier opnieuw in wil vastbijten. Het einde kent losse eindjes die in een volgend deel hopelijk ergens aan vastgeknoopt gaan worden. Bij mij riep de ontknoping ook nogal wat vragen op, maar dat kan te wijten zijn aan mijn ontbrekende kennis.

Uiteindelijk is Verslaafd een gemakkelijk leesbaar boek geworden met interessante en sympathieke personages. Ik zou het boek niet aanraden wanneer je de eerdere twee delen niet hebt gelezen, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van genoten heb. Een intrigerende plot, spanning, een prettige schrijfstijl en een held met een hoog knuffelgehalte maken van Verslaafd een prima thriller.

Deze recensie is ook te lezen op VrouwenThrillers.nl


Mons Kallentoft en Marcus Lutteman - Verslaafd, Hercules-serie #3
335 blz.
Xander uitgevers
ISBN:  9789401606615

Geen opmerkingen:

Een reactie posten