meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Wrap up juni en juli

maandag 31 juli 2017

Wrap up juni en juli

Summary Wrap up juni en juli

Ali Land, Lydia van Houten, Tamara Geraeds, Belinda Bauer, Cargo, Kabook, AW Bruna

Het is heel erg stil geweest hier op mijn blog. In juni had ik mijn overzicht van gelezen boeken overgeslagen, omdat het gewoon de moeite niet waard was om te vermelden. Het was zo druk op het werk dat ik weinig aan lezen ben toegekomen die maand. Daarna ging ik op vakantie en daar heb ik gelukkig weer wel veel kunnen lezen, maar schoot het schrijven van recensies er weer bij in. Daarnaast ben ik met collega Wendy erg druk geweest de afgelopen tijd met de lancering van de vernieuwde website voor Vrouwenthrillers. Dat waren alle excuses, vanaf nu weer gewoon iedere week een nieuwe blogpost.
Karin Slaughter, MG Leonard, Guillaume Musso, Mirjam Hildebrand, HarperCollinsHolland, AW Bruna, Kluitman, Querido

In juni was er natuurlijk het mini blogevent met Karin Slaughter in Amsterdam. Wendy en ik hebben vragen kunnen stellen voor zowel onze eigen blog als voor Vrouwenthrillers. Uiteraard las ik Goede dochter als voorbereiding op deze ontmoeting. Daarvoor las ik Het meisje uit Brooklyn van Guillaume Musso (AW Bruna uitgevers) en Reizende poefjes van Lieve van den Berg (Godijn Publishing). Voor de rubriek Vrouwenthriller of niet? vroeg ik bij uitgeverij Kluitman een recensie exemplaar aan van Voorlopers van Mirjam Hildebrand. Ik was vreselijk nieuwsgierig naar dit boek en of mijn hooggespannen verwachtingen uitkwamen kun je hier lezen. Als laatste las ik in juni nog het jeugdboek Keverkoningin van M.G. Leonard, het vervolg op het vorig jaar verschenen Keverjongen. Mijn recensie ligt al klaar en zet ik binnenkort op mijn blog.

In juli las ik de laatste twee romans voor de shortlist van de Hebban debuutprijs en één die al heel lang lag te wachten, namelijk Goed of slecht van Ali Land. Voor Vrouwenthrillers las ik (toevallig) twee boeken van Kabook uitgevers, namelijk Echo van Tamara Geraeds en Prooi van Lydia van Houten. Voor AW Bruna las ik De schitterende doden van Belinda Bauer, waarvan binnenkort de recensie volgt. Op de valreep las ik nog het debuut Verraad van Sanne de Bock voor Hebban.


Sarah Pinborough, Sarah Schmidt, Graeme Macrae Burnet, Patricia van den Broek, Veronica Rossi, Christian Jacq
In augustus staat in ieder geval in de planning:

Belast verleden van Patricia van den Broek

Zoeker van Veronica Rossi, het vervolg op Riders

Zijn bloedige plan  Graeme Macrae Burnet en Kijk wat ik gedaan heb van Sarah Schmidt voor Vrouwenthrillers.

Voor Xander uitgevers ga ik Het verboden boek lezen van Christian Jacq en ga ik meedoen aan een blogtour. Daar vertel ik volgende maand over.

Op dit moment lees ik 13 minuten van Sarah Pinborough.

Mijn vakantie zit er helaas weer op en ik ben vanaf vandaag weer aan het werk. Het is nog steeds vakantietijd, dus druk. Ik hoop dat bovenstaande lijst niet te ambitieus is, ik ga het in ieder geval proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten