meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Verwacht in juni

zaterdag 28 mei 2016

Verwacht in juni

Het is weer einde van de maand, dus tijd voor een vooruitblik. Ook in juni staan er weer gave boeken op stapel. Ik zat eens terug te kijken naar de titels die ik hier had vermeld in april en mei. Wat heb ik daar uiteindelijk van gelezen? Nou, niet veel. Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek zeker, maar dat was de enige. Nou lig ik altijd een beetje achter doordat ik voornamelijk boeken bij de bibliotheek leen en het duurt altijd even voordat nieuwe titels beschikbaar zijn. Dus waarschijnlijk lees ik ze wel, alleen wat later.

Dus.. wat komt er volgende maand?

Allereerst natuurlijk het derde deel in de Mercedes trilogie van Stephen King: Wisseling van de wacht. King is de enige auteur van wie ik al tientallen jaren blind elk boek koop dat verschijnt.

Stephen King Wisseling van de wacht
De eerste twee delen, Mr Mercedes en De eerlijke vinder vond ik erg goed, dus deze komt zeker in mijn (overvolle) boekenkast te staan.
Maar er is nog veel meer volgende maand..Allereerst dus Wisseling van de wacht van Stephen King, bij Luiting Sijthoff vanaf 7 juni. Mercedes-Killer Brady Hartsfield keert terug. Hij drijft zijn vijanden tot zelfmoord en als Bill Hodges en Holly hem niet weten te stoppen, zullen ze zelf slachtoffer worden, want hij richt zich deze keer op de mensen die hem het ziekenhuis in kregen.

Stephen King Wisseling van de wacht

Ook op 7 juni verschijnt bij Bruna Zomermeisjes, het debuut van de Nederlandse profiler Jobien Berkouwer. Naar dit boek ben ik wel erg nieuwsgierig, sowieso omdat een debuut bijna altijd interessant is.
Jobien Berkouwer ZomermeisjesDe jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk gaat aan de slag bij het korps Twente - ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een bos. Voor Lot is het al snel duidelijk dat er meer slachtoffers zullen volgen en ze staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega's binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega's wel naar haar luisteren.


Lydia van Houten Het vervloekte huis 

 Op 9 juni verschijnt de tweede thriller van Lydia van Houten, Het vervloekte huis. Dit boek haalt nu al lovende kritieken binnen, dus ben ik razend benieuwd. Zeker ook omdat ik niet ondersteboven was van haar debuut Doodstil. Het was ook zeker geen slecht boek, dus ga ik me beslist wagen aan dit boek. De cover de de titel zijn alvast helemaal goed; het boek verschijnt bij Kabook Publishers.

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.
Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen.


 Dan de vijfde Sebastian Bergman van Hjorth Rosenfeldt (Hans Rosenfeldt  en Michael Hjorth): De test. Deze thriller verschijnt 13 juni bij de Bezige bij.

Hjorth Rosenfeldt De testIn een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal en is door zijn hoofd geschoten.
Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. Sebastian Bergman komt een briefschrijver op het spoor die fulmineert tegen de onnozelheid in de media. Bij zijn zoektocht naar deze anonieme moordenaar zal Sebastian ook zelf de test moeten doorstaan - met zijn eigen team als inzet.De laatste die ik beslist zal gaan lezen is Verborgen van Karin Slaughter. Na Veroordeeld en Mooie meisjes is er dan eindelijk weer een nieuwe Sara Linton/ Will Trent. Ik denk dat velen met mij hier naar uitkijken. Het boek verschijnt op 14 juni bij HarperCollins.

Karin Slaughter VerborgenHet is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden... de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt. 

Ook leuk:

 :  :  :  :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten