meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in november

maandag 5 december 2016

Gelezen in november

Summary Dit las ik in november.
Gelzen in november, The House of Books, Blossom Books, HarperCollins,Letterrijn, Uitgeverij Q

Ook november is alweer voorbij en het was een drukke maand. Geen leesclubs, geen blogtours of wat dan ook, maar wel de sluiting van de verhalenwedstrijd op Vrouwenthrillers. Mijn collega Wendy en ik hebben allebei meer dan 75 verhalen mogen lezen in het kader van de schrijfwedstrijd Niemandsland  met uiteindelijk de moeilijke taak om een winnaar te kiezen. Dat is gelukt, het winnende verhaal is hier te lezen. Volgende maand zullen we een ebook uitgeven met de beste 12 verhalen. De verhalenwedstrijd organiseren was erg leuk om te doen, maar ook heel veel werk. Er bleef gelukkig ook nog wat tijd over om zelf te lezen.Dankzij Hebban, The House of Books en natuurlijk Isa Maron zelf heb ik Eindspel al voor publicatie mogen lezen. Eindspel is het laatste deel van De Noordzeemoorden en een boek waar ik met smart op heb gewacht. En het was het wachten waard! Een laatste deel heeft altijd zo'n dubbel gevoel:
Isa Maron Eindspel De Noordzeemoorden The House of Booksenerzijds weet je eindelijk hoe alle ontwikkelingen aflopen, maar anderzijds moet je ook afscheid nemen van favoriete personages. En in De Noordzeemoorden waren Maud en Kyra erg tot leven gaan komen en vind ik het dus vreselijk dat er geen nieuwe boeken meer komen. Ik hoop stiekem dat Isa in de toekomst Kyra nog een keer van stal haalt, misschien wel met een eigen serie?

Nele Neuhaus Moordvrienden Uitgeverij QJess Kidd De laatste riten HarperCollins Voor Vrouwenthrillers las ik naast alle inzendingen van de verhalenwedstrijd ook Moordvrienden van Nele Neuhaus en De laatste riten van Jess Kidd voor de rubriek Vrouwenthriller of niet?  Vooral die laatste was een aangename verrassing. Eens geen standaard thriller, maar iets totaal anders en voor de afwisseling is dat ook weer eens heel leuk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Voor mijn eigen blog las ik Rauw van Yvonne Deinert, echt een heel mooi verhaal over rouw bij jongeren. Bedankt Yvonne  en LetterRijn dat ik dit mooie boek als recensie exemplaar mocht ontvangen.

Yvonne Deinert Rauw LetterRijnMarina Gessner De afstand tussen jou en mij Blossom BooksDe afstand tussen jou en mij lag al een tijdje op mijn stapel, maar er kwam steeds iets tussendoor. Het was een boek van de bibliotheek, dus dat kan niet eindig op die stapel blijven liggen. Het bleek een vlot boek te zijn en binnen een dag uit.In december gaat er niet veel verschijnen waar ik me vreselijk op verheug. Geeft niet, want mijn stapel blijft maar groeien. Op dit moment lees ik - eindelijk- De 100 van Kass Morgan. Wilde ik ook al heel erg lang lezen, maar nu ik ook de serie kijk op Netflix had ik opeens sterk de behoefte het boek te gaan lezen. Verder lees ik ook in De kronieken van Bane voor Hebban. Dit zijn verhalen en zo'n boek kan ik meestal niet in één keer uitlezen, gewoon 1 verhaal per keer. Dan liggen er ook wat boeken om te lezen voor Vrouwenthrillers en ik hoop dat ik ook weer een paar boeken van mijn eigen leesstapel kan wegstrepen. En daar ga ik deze week mee beginnen, want ik heb een weekje vakantie!

                                                                   
Geen opmerkingen:

Een reactie posten