meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Preview Lara Reims - Upgrade

maandag 18 maart 2019

Preview Lara Reims - Upgrade

Summary Blik op volgende maand: Upgrade van Lara Reims
Rémi deel 1, Hamley Books

Lara Reims

Upgrade

Rémi #1

360 blz.

ISBN: 9789082986303

2019

Hamley Books


Volgende maand verschijnt de Young Adult Fantasy Upgrade van nieuwkomer Lara Reims. Het zal ook nog eens het eerste deel worden van een serie over Rémi. De cover van het boek vind ik aantrekkelijk wat kleurstelling betreft en de inhoud klinkt bijzonder interessant. Een goed moment om even bij dit boek stil te staan. Waar gaat Upgrade over en wie zijn Lara Reims en uitgeverij Hamley Books?


Lara Reims, Hamley Books
Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kunt?

Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden ontploft zijn huis en kan Rémi niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap de tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie en robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Rémi wordt overrompeld door de fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis. Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.


Lara Reims, Hamley Books
Lara Reims schrijft met uitzicht op Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze woont, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.foto auteur © Hamley Books

Hamley Books, logo
Hamley Books is een nieuwe, Vlaamse uitgeverij die zich focust op zijn auteurs en hun passie voor het woord. Ze specialiseert zich in spannende en/of ontroerende Young Adult, thrillers met een bijzondere twist en intrigerende jeugdboeken vanaf 10 jaar. De uitgeverij herbergt al enkele bekende namen, zoals Esther Boek, Sandra J. Paul/Joanne Carlton en Pat Craenbroek. Leuk detail: het logo werd geïnspireerd door hun kat Hamley.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten