meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in januari en februari

maandag 29 januari 2018

Gelezen en verwacht in januari en februari

Summary Weer een overzichtje van wat ik heb gelezen in januari en wat er aan gaat komen in februari.
de boekenfabriek, januari 2018, februari 2018

Er is weer een maand voorbij waarin ik weer gelezen heb, geschreven heb en afspraken heb gemaakt om leuke nieuwe dingen te gaan doen. Daarnaast ben ik erg druk geweest met werk. Naast mijn gewone bibliotheekwerkzaamheden ga ik ook beginnen aan een project dat zich richt op de samenwerking met middelbare scholen. Om die jongeren te bereiken die nog niet ontdekt hebben hoe geweldig leuk lezen kan zijn.Cecile Korevaar, Marissa Meyer, Sophia Drenth, Natasza Tardio, Daphne Deckers
In januari las ik het mooie Wat jij niet weet van Cecile Korevaar, een boek uit de Boek 10 reeks van Godijn publishing. Winter was zoveel dikker dan ik had verwacht en dan ook nog gedrukt op flinterdun papier waardoor het voortdurend leek alsof ik maar niet verder kwam. Op zich niet erg, want het was (weer) een heerlijk boek. Daarentegen was Afgesloten van Natasza Tardio heel veel dunner dan ik had verwacht en las ik het in één treinreis uit. Ik heb weer erg genoten van de tweede Bloedwetten van Sophia Drenth, Verlossing. In maart verschijnt de novelle Kleine moordenaar en ook Zwart hart staat op mijn leeslijstje.

Als laatste deze maand las ik Sterrenstof van Daphne Deckers. Dit was naar aanleiding van een leesclub georganiseerd door de Facebookgroep Kinderboeken. Niet helemaal binnen mijn comfort zone, maar ik vond het wel heel erg leuk om te lezen. Daphne heeft een fijne manier van schrijven, luchtig en met humor, maar wel heel erg to the point en voor mij allemaal erg herkenbaar met een puberdochter in huis.


Karin Luttenberg, Lona Aalders, Unieboek|Het Spectrum, MoonIk las ook een paar non-fictieboeken, namelijk over bullet journaling en handlettering. Ik dacht altijd dat een Bullet Journal niks voor mij was en handlettering al helemaal niet. Uit frustratie dat ik maar geen agenda kon vinden precies naar mijn zin ben ik me er toch maar in gaan verdiepen. Al die kunstwerken die ik voorbij zag komen werkten wel enigszins intimiderend. Totdat ik las dat het eigenlijk helemaal niks uitmaakt hoe je het doet, als het maar aansluit bij je eigen wensen. Ik ben dus begonnen en ik had ten dele gelijk. Dat hele uitgebreide en creatieve is niet echt aan mij besteed. Wel heb ik nu een agenda zoals ik dat wil en eerlijk gezegd is het nog leuk ook om er mee bezig te zijn.


Daniel Cole, Esther Wagenaar, Isabel Ashdown, Melissa Skaye, Marietten Lindstein

Dan de te verschijnen boeken. Natuurlijk Marionet van Daniel Cole. Na zijn recordbrekende debuut Ragdoll zal de hele wereld waarschijnlijk wel zitten te wachten op dit boek. Ik ben benieuwd. Nog nooit las ik iets van Melissa Skaye (schaam), dat ga ik veranderen met Meedogenloos. Het boek lijkt me erg spannend. De achterflap van Het groene kristal vind ik echt fascinerend klinken. Een soort fantasy/scifi verhaal, Young Adult of toch weer niet? Spannend. Ik las vorig jaar De sekte en voor mijn gevoel was het verhaal redelijk afgesloten. dus het zal mij benieuwen hoe dit verhaal verder gaat in De sekte herrijst.Op dit moment ben ik Phobos³ aan het lezen voor Hebban en Anno Domini 892 voor mijn blog. Spiegel staat klaar voor Vrouwenthrillers en De orde van de poortwachters weer voor mijn blog. Aankomende maand ga ik samen met Wendy naar de bloggersmiddag van Storytel in Amsterdam. Leuk! Weer een keer voor mijn plezier lang in de trein in plaats van voor werk. Ook heel leuk is dat ik een bijdrage ga leveren aan de Facebook groep Kinderboeken. Nog niet helemaal duidelijk is hoe dit er precies uit komt te zien en wanneer dit gaat gebeuren, maar het is weer een leuke klus erbij.

Dus, ik ga weer op weg naar een nieuwe, drukke leesmaand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten