meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in november en december

maandag 3 december 2018

Gelezen en verwacht in november en december

Summary Lees-maand overzicht van november en december
De boekenfabriek, maandoverzicht

Wat heb ik gelezen afgelopen maand?

Wat staat er nog op lijst?

Wat wordt de planning voor december?

Verschijnt er nog wat leuks deze maand?

Hoe is het mijn -alleen -maar-groeiende-nooit-eindigende-nog-te-lezen-stapel?

Storytel, Luitingh Sijthoff, The House of Books
In november mocht ik meedoen met de buzz leesclub van Hebban. Buzzen is het lezen van een boek waarover je tijdens het lezen een aantal keer je gedachten deelt op social media. Dit keer was het de beurt aan Gwendy's knoppenkist, een novelle van mijn favoriet Stephen King. Het was een novelle, dus jammer genoeg een kort verhaal, maar wel erg leuk.

Ik heb nog steeds een abonnement op Storytel, dus dacht ik ook maar weer eens een boek te luisteren. Het is nog steeds niet mijn favoriete manier om een boek te "lezen", vooral omdat er bij mij steeds te lange tijd tussen zit. Toch is het me gelukt om Wraakengel van Isa Maron uit te luisteren. Daarnaast las ik voor VT nog De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk.Esmeralda van Belle, Maren Stoffels, Adrienne Young, Marie Lu, Godijn, Unieboek|Het Spectrum, Leopold
Verder las ik deze maand natuurlijk ook YA boeken, zoals Fright Night voor Vrouwenthrillers en Openbaring van Esmeralda van Belle voor Kinderboeken. Ik vond Wildcard van Marie Lu net zo geweldig als ik had verwacht en ik was blij verrast met De hemel in het ijs van Adrienne Young. De recensie voor Wildcard zal binnenkort op Hebban te vinden zijn.


Ook las ik nog wat jeugdboeken. De tovenaars van Ooit van Cressida Cowell stond echt al een eeuwigheid op mijn lijst, gewoon omdat ik de cover en tekeningen fantastisch vind. En wie heeft niet de film Hoe tem je een draak gezien? Ik vond dit geen verkeerd boek, maar het was ook niet helemaal dat wat ik ervan had verwacht.

Showstealer, Fontein
Marissa Meyer, Blossom Books
In december verschijnt er zoals altijd niet zo veel, maar wat er komt is meer dan de moeite waard. Showstealer van Hayley Barker is het vervolg op Showstopper en Aartsrivalen van Marissa Meyer is het tweede deel in de Renegades serie. Dankzij de Adventkalender van Hebban heb ik alvast een fragment kunnen lezen uit deze laatste en ik kijk er echt naar uit.

Op dit moment lees ik Het verdronken land van Olga Ponjee voor LetterRijn en ben ik nog bezig in Schaduwkoningin van Garvin Pouw (dik boek).
Er ligt nog zoveel te lezen (en te schrijven) dat ik ook deze maand wel bezig blijf. Tegelijkertijd ga ik tussen de feestdagen door eens nadenken over mijn top 10 van dit afgelopen jaar.


Het verdonken land, Schaduwkoningin, Godijn, LetterRijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten