meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Preview Cressida Cowell - De heksenval

maandag 17 juni 2019

Preview Cressida Cowell - De heksenval

Summary Deze week verschijnt De heksenval, het 2e deel in De Tovenaars van Ooit serie van Cressida Cowell.

De heksenval is de opvolger van De Tovenaars van Ooit en zal - als het goed is - deze week in de winkels liggen. Bij mij in de bibliotheek staat de Engelse versie al even op de plank, maar aangezien ik genoeg heb om me mee bezig te houden wacht ik toch liever op de vertaling.

In het eerste deel maakten we kennis met de kinderen Xar en Wens. Ooit bestond er magie in de wereld, totdat de Krijgers ten tonele verschenen. Met hun wapens van ijzer waren zij in staat de Tovenaars te verslaan. De Magiërs en de Krijgers bundelden eenmalig hun krachten om de gevaarlijke en slechte Heksen uit te roeien. Sindsdien leven ze ieder aan een andere kant van de donkere bossen en haten elkaar. Xar is de zoon van de koning van de Tovenaars, maar kan zelf nog steeds niet over zijn magie beschikken. Wens is de dochter van de koningin van de Krijgers en is in het bezit van een magisch object dat absoluut verboden is. Een toevallige ontmoeting tussen deze twee kinderen zet een reeks aan gebeurtenissen in gang die de werelden van zowel Krijgers als Tovenaars op zijn grondvesten doet schudden.

Xar en Wens hebben van hun ouders geleerd elkaar te haten. Maar ze hebben elkaar nu harder nodig dan ooit, want de heksen met zwarte magie zijn teruggekeerd. Langzaam maar zeker verspreiden ze zich door het land, en ze lijken onverslaanbaar. Wens en Xar hebben de perfecte heksenval gevonden: een toverdrank. Maar er ontbreekt nog één ingrediënt…

Cressida Cowell groeide op in Londen en zes weken per jaar bracht ze met haar familie door op een onbewoond eiland aan de westkust van Schotland. Op het eiland waren geen andere huizen en ook was er geen elektriciteit. Haar vader vertelde ’s avonds verhalen over de Vikingen en de draken die zouden huizen in de verlaten grotten op het eiland. In 2002 heeft ze van de verhalen die ze op het eiland schreef een boek gemaakt dat de hele wereld kent als How to Train Your Dragon? met hoofdpersoon Stikkum Stoere Steurkop III. Het oorspronkelijk boek is succesvol verfilmd in 2010 en Cowell schreef en illustreerde nog elf delen in de serie. Ook De tovenaars van Ooit boeken zitten weer vol met illustraties van haar  hand.


De cover van De heksenval is weer prachtig en kleurrijk en past daarmee precies bij zijn voorganger. Het boek heeft dezelfde opzet als het eerste deel en dus wordt de lezer ook binnenin weer getrakteerd op hilarische tekeningen. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar dit bijzondere jeugdboek.


Cressida Cowell

De heksenval, De Tovenaars van ooit #2

ISBN: 9789024584987 

400 blz.

verschijnt 20 juni bij uitgeverij Luitingh Sijthoff

foto auteur © website uitgeverij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten