meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Preview: Vergeef me - J.D. Barker

woensdag 18 maart 2020

Preview: Vergeef me - J.D. Barker

Summary Op 16 april verschijnt het laatste deel van de trilogie over de moordenaar van het Vierde Aapje.
De boekerij, The Fourth Monkey trilogie, De boekenfabriek

Verwacht in april

J.D. Barker

Vergeef me
(The Sixt Wicked Child)

480 blz.
ISBN: 9789022589632
© 2020 De Boekerij

Sam Porter #3 

Op 16 april verschijnt bij De Boekerij het laatste deel in de trilogie rond het vierde aapje. In het eerste boek Horen, zien, zwijgen maakten we kennis met Sam Porter van de Taskforce Aap en zijn collega's Nash en Norton. Zij maakten al jarenlang jacht op de seriemoordenaar die ze de moordenaar van het vierde aapje noemden. Het tweede deel, Het vijfde meisje, verscheen nog hetzelfde jaar en concentreerde zich rond Anson Bishop, de moordenaar die Porter liet ontsnappen. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het laatste deel Vergeef me, dat volgende maand in de winkel ligt!

Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives -verandert. Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden ‘Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

Jonathan Dylan Barker is een Amerikaanse auteur van thrillers met horrorelementen. Op zijn twitteraccount omschrijft hij zichzelf als een fulltime auteur en parttime moordenaar, hoewel dat meer een hobby is. In 2012 schreef hij zijn eerste roman Forsaken, dat een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-BrittanniĆ«. Horen, zien, zwijgen is zijn eerste boek dat is vertaald naar het Nederlands. Inmiddels komt eind deze maand in Amerika een nieuw boek uit van zijn hand met de titel She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be (beter dan zo'n hele lange titel). Laten we hopen dat deze ook in aanmerking komt voor een vertaling.

Ik weet nu al dat ik waarschijnlijk alles aan de kant zal leggen om dit boek te lezen. Dit zijn precies het soort boeken waar ik dol op ben. Behalve de opzienbarende en gruwelijke moorden en de gestoorde zielen zijn het ook boeken waar je wel je hoofd bij moet houden. Na het lezen van het tweede deel heb ik dan ook voor mezelf wat aantekeningen gemaakt om straks direct verder te kunnen lezen zonder me steeds af te hoeven vragen hoe tot nu toe alles in elkaar steekt. Ik ben fan en voor mij kan het niet snel genoeg 16 april zijn.


JD Barker, De Boekerij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten