meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Verwacht in 2021

maandag 14 december 2020

Verwacht in 2021

Summary Alleen al in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar verschijnen deze drie geweldige boeken.

 

Verwachte boeken in 2021 door De boekenfabriek

December is altijd een drukke maand, voor de meeste mensen denk ik. Cadeautjes kopen, gedichten schrijven, overzichten en lijstjes maken van de mooiste boeken die gelezen zijn het afgelopen jaar. En dan komt daar dit jaar nog de Coronastress bij. Betekenen nieuwe maatregelen dat mijn werkplek weer de deuren moet sluiten? En voor het eerst in 30 jaar word ik gedwongen te breken met de kersttraditie in mijn familie.

Gelukkig blijven er boeken uitkomen en kan ik blijven lezen. Voordat ik mijn lijstjes ga maken, wierp ik alvast een blik op 2021. En dat maakte me blij!
Het is alweer december, eind van het jaar. Ook aan ellendige jaren komt uiteindelijk een einde. Ik kan gelukkig zeggen dat ikzelf en ook mijn dierbaren tot nu toe gevrijwaard zijn gebleven van het virus. Ook ben ik mijn baan niet kwijtgeraakt, dus mag ik niet klagen. Toch heb ik het ook lastig gehad, zowel thuis als op mijn werk. De bibliotheek waar ik werk was eerst dicht, toen weer open, toen weer gedeeltelijk dicht en nu weer gedeeltelijk open. Het is geen pretje om de hele dag met een mondkapje op klanten te woord te staan of om een collega die afscheid neemt niet te kunnen omhelzen. Ook thuis was het, met twee studerende kinderen, niet altijd even gemakkelijk. Scholen dicht, toen weer (half) open, online colleges en tentamens met soms nadelige gevolgen. Het kan toch niet anders of 2021 wordt beter dan dit afgelopen jaar.

In ieder geval blijven er boeken verschijnen, kleine lichtpuntjes. Ook dit jaar heb ik weer veel mooie boeken gelezen en wordt het nog een klus de mooiste eruit te kiezen. Vanzelfsprekend zullen er ook in 2021 weer meer dan genoeg mooie boeken aankomen, maar ik heb er al drie gezien waar ik echt heel erg naar uitkijk.


Het geschenk van Sebastian Fitzek verschijnt bij The House of Books

Op 11 januari verschijnt bij The House of Books Het geschenk, van Sebastian Fitzek.

Milan Berg staat bij het stoplicht wanneer er een auto naast hem stopt. Op de achterbank zit een doodsbang meisje. Wanhopig drukt ze een briefje tegen het raam. Een vraag om hulp? Milan weet het niet: hij is, net zoals zes miljoen landgenoten, analfabeet. Toch voelt hij dat het meisje in levensgevaar is. Milan begint een zoektocht die hem op een griezelig dwaalspoor zet. Aan het einde van de tocht wordt hij geconfronteerd met de wrede realiteit: soms is de waarheid te gruwelijk om mee te leven, en onwetendheid het grootste geschenk op aarde.Orakel van Thomas Olde Heuvelt verschijnt bij De boekerij
Op 12 januari verschijnt bij De Boekerij het nieuwe boek van Thomas Olde Heuvelt, Orakel.
Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt. Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.Ready Player Two van Ernest Cline verschijnt bij uitgeverij Volt

Een maand later, op 11 februari verschijnt de Nederlandse vertaling van Ready Player Two van Ernest Cline bij Volt. Het is het vervolg op het in 2014 verschenen Ready Player One. Dit boek belandde in 2018 in mijn top 3 van favorieten.

Een paar dagen na het winnen van de door OASIS-oprichter James Halliday georganiseerde wedstrijd doet Wade Watts een ontdekking die alles verandert: in de archieven van Halliday ligt een nieuwe technologie verborgen die de wereld zal veranderen en OASIS duizend keer wonderbaarlijker – en verslavender – zal maken dan zelfs Wade ooit had durven dromen. Daarmee begint een nieuwe zoektocht, met een nieuw raadsel; Hallidays allerlaatste easter egg. Maar een onmogelijk krachtige en gevaarlijke nieuwe rivaal ligt op de loer. Iemand die over miljoenen lijken zal gaan om te krijgen wat hij wil. Dit keer staan niet alleen Wades eigen leven en de toekomst van OASIS op het spel, maar ook het lot van de mensheid.Ongetwijfeld zal ook in 2021 mijn nog te lezen stapel weer grote hoogtes aannemen, maar deze drie komen er in ieder geval op.

Ik wens iedereen fijne feestdagen, we moeten er maar het beste van maken. Zorg in ieder geval dat er ook leestijd bij zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten